Sinds 1 januari 2011 ben ik voorzitter van Stichting LGBT Groningen en sinds 1 januari 2014 voorzitter van COC Groningen & Drenthe. We willen de emancipatie en sociale acceptatie van transgenders, homo – en biseksuelen verbeteren. En we proberen de kennis, beeldvorming, zichtbaarheid en behandeling van ‘zij die zich anders voelen’ te verbeteren. Bij het COC behartigen we de belangen van LHBT’s in onze regio, waarbij we focussen op jongeren, ouderen, asielzoekers. Dat doen we door van thema’s als voorlichting en veiligheid een prioriteit te maken; en door scholen te wijzen op de verplichting voorlichting te geven rond seksuele diversiteit.

We doen ontzettend veel, met uiteenlopende organisaties, zoals het Alfa-college en het Discriminatie Meldpunt Groningen. Het voorlichtingsproject Echte Liefde, het boekje iGender, Diversity Day, samenwerking met LGBT-organisaties in San Carlos (Nicaragua) en Moermansk (Rusland), tentoonstellen van exposities: you name it! We zoeken voortdurend naar verduurzaming: hoe kunnen we de projecten behouden voor de Stad, mogelijk uitrollen over het land en implementeren binnen bestaande organisaties? Hoe kan het thema seksuele diversiteit  een thema zijn waar reguliere instellingen zich voor uitspreken, zoals Alfa-college en Stedenband San Carlos al eerder deden.

Foto: Jethro Bijleveld
Foto: Jethro Bijleveld

In onze primaire rol als subsidieverstrekker van projecten die sociale acceptatie, emancipatie en zichtbaarheid bevorderen, steunen we projecten van derden via subsidiëring en het creëren van zichtbaarheid (via communicatie en pr).

Ook organiseren we openbare bijeenkomsten om mensen te enthousiasmeren, een platform te bieden waar nieuwe initiatieven ontstaan en waar samenwerking met anderen kan worden gezocht. iGender is hiervan een product, evenals de Diversity Day. We hebben een netwerk opgebouwd waaruit nieuwe initiatieven ontstaan om te werken aan de agenda voor sociale acceptatie, emancipatie en zichtbaarheid. We willen hier een linking pin zijn met de LGBT-organisaties in de Stad en in het land.

We winnen de mensenrechtenprijs 'Glazen Kaars' van Amnesty International, 9 mei 2013

Heb je vragen of wil je meedoen? Mail me dan, voorzitter@lgbtgroningen.nl

1 reactie
 1. Mara Eijkenboom zei:

  nou, dat wordt dus verhuizen ! hartstikke fijn dat er al lang veel meer aandacht is voor iedereen.

  ja, ik zou zo jullie kant uit komen als ik niet mijn dierbaren hier had wonen.

  want hier in het kleine dorpje Heythuysen BETWIJFEL ik ten zeerste of 1 op de 10 homosexueel is.

  ga door met alles, ik heb als kind en puber enorm moeten worstelen omdat het niet bespreekbaar was. ik had toen nog geen pc en 25 jaar geleden was het volgens mij ook nog niet zo openlijk.

  voor iedereen die dit leest vriendelijke groeten uit limburg van Mara

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 1.648 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: