Mega Mindy

Er is op dit tijdstip weinig urgents om ‘mijn eerste blog’ mee te beginnen.  Het is dan ook al laat: Bob Dylan verkies ik op dit moment boven Pauw&Witteman of een aflevering van een nieuw seizoen van The Wire, waarschijnlijk omdat ik belachelijk veel tijd besteed aan dit eerste bericht.

Wel was ik vandaag met Mattias verbaasd over de uitspraken van PvdA lijsttrekker Frank de Vries, die stelt dat Martiniplaza en Oosterpoort zeer intensief moeten gaan samenwerken. Volgens hem doen medewerkers van Martiniplaza en de Oosterpoort nu dubbel werk en zijn er te veel dezelfde voorstellingen te zien. Echter: waar Martiniplaza tot aan de zomer naast diverse beurzen de voorstellingen Mamma Mia!, Sound of Music en Mega Mindy programmeert, bestaat het aanbod bij zowel de Oosterpoort als de Stadsschouwburg uit veel verschillende voorstellingen in categorieën als jeugdtheater, klassieke muziek, dans, theater, opera en muziek. Wellicht dat cabaretvoorstellingen van bijvoorbeeld Najib Amhali bij zowel de Martiniplaza en de Stadsschouwburg volle zalen trekken, maar is dat nou een reden om intensiever te gaan samenwerken?

Overigens heeft de gemeente Groningen in haar cultuurnota 2009 gesteld dat zij afstemming nastreeft tussen het aanbod in de Martiniplaza en De Oosterpoort & de Stadsschouwburg op het gebied van opera, pop, grootgemonteerde dans en cabaret. En in lijn met het advies van de Kunstraad dragen wij De Oosterpoort & de Stadsschouwburg op meer aandacht te geven aan de publieksfunctie, de samenwerkingsmogelijkheden in de stad op het terrein van marketing en publiciteit beter te benutten en binnen de bestaande middelen een actiever educatiebeleid te voeren’. 

Ik ben benieuwd hoe het beleid van de gemeente is en wordt geïmplementeerd en wat daarvan de stand van zaken is. Maar, of dat nu moet?


4 reacties op ‘Mega Mindy

  1. Hoi Kris, gefeliciteerd, het is er dus toch van gekomen. Ziet er mooi uit en je eerste bericht belooft veel goeds. Ik vind nl. dat je gelijk hebt ;-) Ik heb ook nooit iets gemerkt van dubbele voorstellingen of overlap tussen de schouwburg, de Oosterpoort en Martiniplaza. Ze hebben alledrie hun eigen segment en dat overleg over de programmering bestaat ook al.
    Groet, Annie

  2. Hai Kris,

    Leuk om te zien dat je een eigen blog hebt en ik ben blij dat ik via jou toch nog een beetje op de hoogte kan blijven van het reilen en zeilen in Groningen.

    Groetjes,

    Hin

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s