Nacht

Een psychedelische nacht achter de rug, met tussen slapen en dromen door, voortdurend vlagen van radio1, waar Joost Vullings de nacht vult, samen met onder meer Michiel Breedveld vanuit het Binnenhof. Tal van analyses over tal van mogelijke uitkomsten, veel (nachtelijke) quotes en een goede combinatie van schakelen en commentaar. Of het geestverruimend was om Balkenende een persconferentie te horen geven? Niet echt, maar hij maakte op de een of andere manier perfect deel uit van mijn nacht. ‘Moedig van de PvdA’ vindt Femke Halsema. Terwijl Agnes Kant wil gaan voor ‘een groot links blok’.

Rond zevenen, op het moment dat Lara Rense vertelt dat om vier uur ‘de Val’ was, geven PvdA en CDA elkaar inmiddels de schuld. De PvdA lag onredelijk dwars, zegt het CDA. CDA was niet geloofwaardig, zegt de PvdA. Maar, volgens Wilco Boom, waren PvdA en CDA elkaar gewoon zat. Joris Voorhoeve kan zich erin vinden en ook Ben Bot: ‘alle spelers zaten zo muurvast, ze kónden niet meer anders’. Maxime Verhagen noemt Balkenende vervolgens de meest onderschatte politicus van Nederland, maar op het moment dat ik dit hoor, ben ik al een tijdje wakker. Bert Wagendorp in zijn column vandaag: ‘Balkenende voor altijd de premier van vier gevallen kabinetten, dat is ook geen fijn vooruitzicht. Daarom duurde het zo lang gisteravond’.

Femke Halsema: ‘Ik zal mijn stinkende best doen om Nederland rijp te maken voor een sociaal, progressief en groen kabinet dat ook tolerantie en mensenrechten hoog in het vaandel heeft’. Nog even en het is lente.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s