Today

Vandaag was een heerlijke dag met alleen maar zon en een heldere blauwe lucht. Perfect voor een middagje slenteren door onze binnenstad, inclusief een gezellige borrel met een goede vriendin, die ik had gemist.

Dit alles na een spannende nacht waar een lichte desillusie en verbazing over de keuze van de kiezer, voor mij centraal stond. De polariserende effecten op landelijk niveau en – voor onze stad – ruk naar rechts, bezorgden me diepe fronsen, zoals Tellegen zou schrijven. Wel is het aantal stemmen voor GroenLinks in Groningen licht gestegen, maar helaas leverde het geen zetelwinst op.

En dat is nou precies waar mijn  jammergevoel begint. Want: wat had ik graag actief en met invloed namens GroenLinks een stem gehad in onze gemeenteraad. Voor al die thema’s waar ik me bij betrokken voel, warm voor loop en zoveel ideëen over heb. Misschien is het ook daar, waar mijn jammergevoel eindigt. Want: mijn betrokkenheid blijft. En daarbij, de boodschap van GroenLinks staat als een huis en we moeten zorgen dat onze stad groen en rood blijft.

Ik wil je bedanken voor je stem op GroenLinks, en in het bijzonder dank aan alle 258 mensen die op mij hebben gestemd! Ik voel me zeer vereerd..

Ik ga nu denken aan de zomer. Heel hard, want de sneeuw dwarrelt alweer naar beneden.


3 reacties op ‘Today

 1. De hectiek van het camagnevoeren, de spanning van de verkiezingsdag.
  Daarna de ruimte om leuke, nieuwe dingen op te pakken.
  Terecht de zomer is er straks weer.
  En de aanloop naar 9 juni zal ook weer veel leuke nieuwe contacten en momenten geven.
  Een dagje naar Utrecht, Nijmegen of Den Bosch misschien?
  Ik raad aan om Almere en Den Helder rechts te laten liggen.

  In Amsterdam-ZuidOost is de kans dat er binnen dertig dagen opnieuw gestemd gaat worden. Iets met verkeerde papieren en een ontbrekende lijstduwer bij de VVD.

  Vriendelijke groet uit de Bijlmermeer van Rob Alberts

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s