I Say A Little Prayer

Juli 2009, ‘Sunday Morning Blues’.

Met de zon en een blauwe hemel, voelt het aan als een late zondagochtend: want buiten is het stil op de weg. Al minder vogels fluiten nog, dan een uur geleden. En met elk kwartier komt er een auto meer bij. Was het maar altijd zondagochtend. Het zou het allemaal zoveel fijner maken. Te bedenken dat je kan uitslapen, wat niet hoeft, maar wel dat je nog langer in bed kan blijven liggen. Lekker warm. En klef. En ‘croissantjes met je lief’, zoals J. het zou noemen. En eens zei, al wandelend over het Damsterdiep bedenkend dat liefde toch niet zonder een zondagochtend kan.   

Vodpod videos no longer available. 

Kon ik maar schrijven, of daar de tijd voor nemen, oeverloos schrijven over niets en anders. En vanzelf tot dingen komen. Ik denk dat de sleur, de dagelijkse gang van zaken, het feit dat men zoveel moet, maakt dat dit gevoel van nu, hier op de bank en met wat de afgelopen weken was, snel al weer verdrongen zal zijn. Naar de achtergrond. Of gewoon weg. Want nam ik me niet al eerder voor – na soortgelijke weken – elke week minstens een boek te zullen lezen, nu toch echt die kwasten te zullen gaan gebruiken en bijvoorbeeld me meer tijd te zullen gaan geven voor overdenkingen en.. mezelf vooral?    

Ja, dat deed ik. En het leidt me tot het verlangen naar een nieuwe vakantie en dit weer bedenken. Maar nu schrijf ik het op. Ik wil me er aan houden. Niet omdat het moet. Of omdat het willen moet zijn. Maar omdat ik het wil.   Net zo wil als de zondagochtend is .. en weer voorbij is.    

Maart 2010, ‘Early Spring Blues’.


Een reactie op “I Say A Little Prayer

  1. Ja, croissantjes met je lief! En zelfgeperste biologische sinaasappels! En lekkere aarbeienjam van de oogst van vorige zomer… Helaas, op vrijdagmiddag gaat dit niet lukken, maar morgen wel weer! Ik gun het jou ook! X!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s