Laagje EO

‘Misschien waren er toen nog wel helemaal geen homo’s’ aldus Thijs van den Brink vanochtend op de radio. Dit in zijn antwoord op de constatering van Henk Krol dat iedereen, zelfs de grootste atheïst, in Jezus een inspiratiebron kan vinden en dat Jezus nog nooit tegen een homo zou hebben gezegd: ‘wilt u weggaan bij uw vriend?’. Van den Brink betoogde echter dat Jezus toch wel een verschil tussen goed en kwaad zou kunnen opmerken en gezegd zou kunnen hebben: ‘dat gedrag moet je niet meer vertonen’. Hij leek daarmee op homoseksueel gedrag te doelen.

Los van het feit dat het vervelend is hoe telkens weer eeuwenoude teksten op verschillende manieren worden geïnterpreteerd en aan de haal wordt gegaan met al die interpretaties, evenals dat het ergelijk is een priester te moeten horen verkondigen dat voor ons ‘die onwetend zijn, de kerk zich als een bezorgde moeder tot ons wend’, stoorde ik me vooral aan de sikkeneurige en aanmatigende toon van Van den Brink.

Ik vroeg me af of hier nou sprake was van goede of minder goede journalisatiek met of zonder een dikke laag EO. Ik vind bijvoorbeeld Sven Kockelman ook niet echt een prettige journalist om naar te luisteren, maar heb bij hem in ieder geval veel minder het gevoel dat het katholicisme nou zo op hem van invloed is..

Het was in ieder geval genoeg voor mij om een ergernisje van de dag te ervaren en daarover dit stukje tekst te schrijven.


Een reactie op “Laagje EO

  1. Hè Kris

    Zo mag ik ze graag lezen.
    En inderdaad ook ik heb een enorme hekel aan die Sven Kockelman, die zelfingenomenheid van die man. Hij moet altijd erg lachen om zijn eigen opmerkingen, bah. Een irritante manier van interviewen heeft ie. Sinds hij “goede morgen Nederland” presenteert kan ik niet meer naar dat programma kijken.

    Groeten Richard.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s