Way to go, Graeme!

Wat te denken van een mooie gedachte, een inspirerende gebeurtenis, om deze dinsdag dag mee te beginnen? De mooie gedachte begint bij Graeme Taylor. Hij is veertien jaar oud, homoseksueel en student op een middelbare school. Hij hield vorige week een krachtige toespraak voor een schoolbestuur namens Jay McDowell, een leraar die was geschorst (zonder uitbetaling van loon) voor het berispen van studenten die in een schoolklas anti-homo sentimenten uitten. In zijn toespraak vertelt hij hoezeer pesten dodelijk van aard kan zijn en hoezeer docenten als McDowell van belang zijn om steun van te krijgen, door gehoord en gezien te worden.

Door de eigen strijd die Graeme leverde en de uiteindelijke aanvaarding van wie hij is, wil hij andere kinderen helpen. Zo is Graeme lid van de Riot Youth (in Ann Arbor, Michigan, USA). De Riot Youth is een groep tieners met een doel voor ogen: het bieden van een veilige ruimte voor ‘lesbian, gay, bisexual, transgendered, queer, questioning youth and their allies’ (LGBTQQA). De beweging probeert jongeren met elkaar te verbinden om een inclusieve gemeenschap op te bouwen. Riot Youth heeft meer dan tachtig leden van ongeveer vijftien verschillende middelbare scholen, met ten minste dertig tot veertig jongeren op de wekelijkse vergadering.

Riot Youth probeert veranderingen op scholen te bewerkstelligen door middel van het bewerkstelligen van beleidsveranderingen, het trainen van bestuurders, leerkrachten en begeleiders op het creëren van een veilig en respectvol klimaat op school en door het aanbieden van zogenaamde ‘bondgenoot’ trainingen voor  jongeren. Bijzonder indrukwekkend vind ik deze beweging… ik wil ook zo’n Riot Youth! Met dit bemoedigende verhaal, laat ik me vandaag inspireren. Graeme stond op. En dat zouden we allemaal moeten doen: way to go, Graeme!!

Veel LGBT-jongeren kunnen zich niet voorstellen hoe hun leven zou zijn wanneer ze voor hun geaardheid uit zouden komen. Zij kunnen zich geen toekomst voorstellen. Het ‘It Gets Better Project’ wil laten zien wat het leven voor hen (en ons) kan zijn en kan voorstellen, wanneer we de deur voor hen (en voor onszelf) openhouden. Disney Pixar steunt hen middels dit ontroerende lieve filmpje. ♥


2 reacties op ‘Way to go, Graeme!

 1. Tijdens mijn eigen schooltijd heb ik drie openlijke homoseksuele klasgenoten gekend.
  Tijdens het lesgeven heb ik twee openlijke homoseksuele klasgenoten lesgegeven.
  In mijn schoolloopbaan heb ik drie openlijk homoseksuele collega’s leren kennen.

  Blijkbaar is het nog steeds een onmogelijkheid om gewoon jezelf te zijn.

  Wanneer gaat het om gewoon mens te kunnen zijn?

  Bezorgde groet uit Amsterdam-ZuidOost

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s