#sr10

‘We moeten de belastingbetaler niet lastig vallen’ met ‘al die arme aidswezen’, aldus Ben Knapen, onze staatssecretaris van Europese Zaken gisteravond bij Serious Request. Vanochtend lees ik een interview met zijn partijgenoot Ernst Hirsch-Ballin, die benoemt dat er te veel berusting is in de populistische retoriek. Nog los van het feit dat ik mijzelf niet zie als een belastingbetaler, is het belangrijk dat aan alle gerefereerde belastingbetalers wordt voorgehouden dat de vergelijking met arme aidswezen niet opgaat. Dat je als overheid moed toont en dat je perspectief biedt aan een arm en gortdroog stukje wereld, waar kinderen opgroeien mét een ziekte en zónder ouders.

Jon Stewart zei dat ’80 procent van de VS bestaat uit redelijke mensen, maar dat de overige 20 procent het debat bepalen’. Mijn geloof is dat 80 procent van de belastingbetalers had gewild / geen probleem had ondervonden met een donatie aan ‘al die arme aidswezen’. Dat de overheid zich laat leiden door de 20 procent die het debat bepalen, toont slechts haar populistisch karakter. ‘Op de inhoud hebben we het vooralsnog niet gewonnen, maar we blijven ons daarop richten. De onderstroom is sterk, hij kan zo weer boven komen’, aldus Hirsch-Ballin. Gisteren waren we er getuige van.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s