Bummer!

De helft van de leerlingen vindt dat je op school beter niet voor je homoseksualiteit uit kunt komen. Driekwart van de homojongeren heeft te maken met pesten en fysiek geweld. De helft van de homoseksuele jongeren heeft zelfmoord overwogen en 12% van de homojongeren heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan.

Maar het geven van voorlichting over dit thema op iedere school in Nederland? ‘Niet nodig’, aldus onze minister voor Emancipatie Marja van Bijsterveldt. Dat jongeren op scholen lijden en ellende ondergaan als gevolg van pesterijen of uitsluiting is iets waar scholen zelf vorm aan dienen te geven, aldus onze minister die vorige week nog de Jos Brink prijs voor homo-emancipatie uitreikte. Martijn Jonk, voorzitter van de JOVD, stelt dat het ‘in de politiek een trucje is. Als je dit doet om de SGP te vriend te houden, moet je het ook zeggen.’ De zwarte kousen moeten het kabinet in het zadel houden, zoveel is duidelijk. En ons kabinet zal zeggen dat we met zelfredzaamheid al een heel end komen: je bent homo en wordt gepest op een school die mogelijk ook afwijzend ten opzichte van je geaardheid staat? Bummer! Zoek zelf maar manieren om daar mee om te gaan. ‘Wij zijn het immers die Nederland aan jullie teruggeven.’

Wij blijven strijden voor voorlichting op alle scholen in Nederland! En we zien jullie graag tijdens ons eat your heart out feestje op 2 juli in Groningen :)


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s