Echte liefde

‘Echte liefde’ heet het theaterstuk van scholieren van het Alfa-college te Groningen dat gisteren haar première beleefde. Maar wat is écht en wat is de kracht van het stuk, vraag ik me af bij het zien van een teaser voor Gegoten Lood (zie de bijgevoegde video). ‘De wereld kantelt. We leven in een aardverschuiving. Dankzij social media lijkt de wereld één groot, krachtig netwerk. Samen sturen we dictators naar huis, verbreken we onderdrukking en herscheppen we de wereld. Tenminste… zo lijkt het. Met Gegoten Lood wordt op zoek gegaan naar wat nog werkelijkheid is. Wat wordt ons als werkelijkheid gepresenteerd? Welke invloed hebben de media op ons realiteitsbesef? Welke waarden bepalen nog ons handelen? Wat kunnen jij en ik aan?’

‘Echte liefde’ kan de reacties aan die en dat zij oproept. De vraag is misschien of ze enig denken en handelen bepaalt en daarmee de wereld die ‘school’ heet herschept. Samen zorgen we ervoor dat diversiteit op scholen doorklank kan vinden en ook al is dat onzichtbaar… we voelen dat er een stap wordt gezet. Een stap naar echte liefde. Een stap naar iets wat we allemaal aan kunnen. En aan willen gaan.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s