zie je wat ik zeg (1)

In iedere schoolklas zit minstens één kind dat mishandeld wordt, geweld tussen ouders meemaakt of misbruikt wordt. In ZIE JE WAT IK ZEG, een prenten- en verhalenboek over zes kinderen die dit hebben meegemaakt, wordt duidelijk wie zij zijn, wat ze voelen en wat we hadden kunnen zien. Zien, om ze te kunnen helpen of steunen. We hadden ze het gevoel kunnen geven niet schuldig te zijn aan de situatie.
Voor het filmproject De Vreemde Blik / Der Fremde Blick maakten we met ZIE JE WAT IK ZEG een film in Oldenburg. We vroegen aan kinderen wie hun helden, koningen of koninginnen zijn. En waarom dat zo is. Ondertussen waren we aan het knippen en kleuren: we maakten een kroon voor hun held, koning of koningin. Of kat. En een kat is een prima held, leerden we.
Voor ZIE JE WAT IK ZEG zijn Linda Witpaard en ik bezig fondsen te werven om uiteindelijk het prenten- en verhalenboek te kunnen verwezenlijken. Twee ambassadeurs hebben zich verbonden aan ZIE JE WAT IK ZEG, te weten Sipke Jan Bousema en Anita Killi (van de Noorse animatiefilm Sinna Mann).
Heb jij tips voor ons, contacten of informatie die ons verder kunnen helpen het totaalbedrag bij elkaar te verzamelen? Laat dat dan weten via krisvdveen@gmail.com of door te reageren op dit blog! We horen heel graag van je en staan overal open voor.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s