Ik kan het niet laten

Bij het opruimen van de boekenkast gleed vanochtend een boekje uit mijn handen, getiteld ‘Ik kan het niet laten. Dagboekje voor jou.’ Ik was vergeten dat het bestond. Ik kreeg het boekje bij het verlaten van de basisschool op 10 juli 1992. Niet lang daarna verliet ik ook het geloof in God.

Het boekje viel open op een plek waar ik indertijd veel troost vond. De troost van toen heeft plaats gemaakt voor melancholie. En blijdschap. Koninklijke blijdschap: het besef hier te zijn.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s