Hallo aarde

Ik zeg mijn contract vandaag op. Mijn contract met de regering. Wat voor hen een vervelende bijzaak is, is voor mij de kern. De kern van ons zijn hier op aarde. Dat we het elkaar – waar we dan ook wonen of vandaan komen – niet zo moeilijk maken. Dat we de aarde de goede richting op helpen. Dat we rekening houden met toekomstige generaties.

De geworden doelgroep ‘mensen (men-sen) zonder verblijfsvergunning’ mag geen stage lopen, omdat er iemand is die iedereen zonder verblijfsvergunning wil weren van het stukje grond dat we Nederland hebben genoemd. Daarom verzinnen we dat stage werk is en geen studie. Daarom blijkt iedereen dat ineens te vinden. Daarom draait mevrouw Marja en staat meneer Henk opnieuw boven de wet. En in lijn daarvan vindt meneer Gert zelfs Angola booming. Dat je jezelf afvraagt: wanneer vraagt hij zich eens af… ‘waar ben ik in godsnaam mee bezig!’

Hallo aarde… Joehoe! Mag ik alstublieft overstappen naar een regering die andere¬†keuzes maakt? [..] Een opzegtermijn van ruim vierentwintig maanden zegt u? [..] Ah, ja. [..] Goed, prima. [..] Zeker. We nemen het niet! ‘Indignez-vous’


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s