Daarom GroenLinks

‘Dat spotje van de Triodos-bank, ken je dat? Ze constateren: de vrijheid die we hebben, hoe goed het met velen van ons gaat. Ook zeggen ze: de macht is niet langer aan groot, de kracht is aan klein. Idealistisch, vind je? Tja. Ik hoor dat wel vaker. Alsof het hebben van idealen betekent dat je geen weet hebt van de rauwheid van het bestaan. Terwijl dat juist de voeding is voor die idealen. De gezinnen waar ik al tien jaar over de vloer kom. En waar huiselijk geweld speelt. De verhalen van kinderen, die bijvoorbeeld gepest worden. Mensen die terminaal ziek zijn en zich daar bij neer leggen. Of juist niet. Het maakt me niet zuur. En ik raak mijn vertrouwen niet kwijt. Integendeel. Het sterkt me.

Om je over te verontwaardigen is hoe bijvoorbeeld de VVD thema’s als ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten bij het grof vuil zet. Wat ze bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking geven ze “terug” aan werkend Nederland. Het liefst zouden ze de echt hard werkende Nederlanders willen belonen, maar een dergelijk registratiesysteem kost jaren van invoering. En waar de Raad van Europa ons op de vingers tikt, moet ze zelf terug het hok in. En kinderen die hier geworteld zijn? Toedeloe. Het gaat dan niet over het geluk dat jij en ik hier zijn geboren, en niet ergens anders. Nee, het gaat over privileges.

Mijn partij kiest daar niet voor. Wij kiezen voor het uitgangspunt dat iedereen die ruimte moet krijgen om zichzelf te ontwikkelen, zichzelf te kunnen zijn. Kiezen voor onderwijs, meer gelijke inkomensverdeling, milieu, kunst, Europa, emancipatie, zorg, klimaat. Ik weet dat GroenLinks daar nooit op zou beknotten. En dat zij mijn verontwaardiging en boos-zijn een stem geven. Mijn idealen proberen te verwezenlijken. Wat de Triodos-bank zegt: volg je hart. Gebruik je hoofd. Ik stem GroenLinks.’


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s