‘Fcuk de feiten!’

Google wees me vanochtend de weg naar het artikel ‘Fuck de feiten! Fact-free politics’, over het beleid van het vorige kabinet-Rutte. Zijn beleid was niet gebaseerd op feiten, maar op emoties, zo klonk het verwijt. Ik las over fact-free politics, zoals de de tegenstanders het noemden: ‘feitenloze politiek’. “Die term is van Bill Clinton. De oud-president van Amerika muntte het begrip september ’10, toen hij in een talkshow sprak over de Republikeinse politica Sarah Palin. Objectieve statistieken? Onpartijdige doorrekeningen van plannen? Rapporten die als basis dienen voor een politieke discussie? Voor politici als Sarah Palin en televisiestations als Fox News bestaan die eenvoudigweg niet. Alles is gekleurd. Er is de eigen waarheid, en de waarheid van de tegenpartij. Sindsdien zijn de fact-free politics ook in het Nederlandse parlement in uiteenlopende debatten voorbijgekomen. Steeds was het verwijt afkomstig van de oppositie: SP, PvdA, D66 of GroenLinks.”


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s