@sdbruijn @refdag RE: Boer Zoekt Man is onderdeel van duivelse strategie

Geachte adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad,

In Groningen organiseren wij, Stichting LGBT Groningen, samen met tal van organisaties en individuen deze week voor de derde maal de Regenboogweek. Wij willen laten zien dat anders zijn niet alleen een recht is, maar ook een verrijking.

In uw artikel ‘Export Europa: Boer zoekt man’ merkt u op dat het programma ‘Boer zoekt vrouw’ mensen hersenspoelt en het huwelijk met ‘een duivelse strategie’ ondermijnt. U schrijft dat het programma de indruk wekt dat het ‘volstrekt normaal’ is wanneer twee mannen met elkaar hun leven willen delen. Ik kan u gerust stellen. Opvattingen als de uwe frustreren dat maatschappelijk proces van acceptatie en tolerantie. En ik kan u zeggen dat niet ‘Boer zoekt vrouw’, maar het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zegt dat wij ons leven mogen delen met wie dan ook. Dat gaat over grondrechten, zoals zelfbeschikking. Mijn keuze om met een man te trouwen staat gelijk aan uw keuze om met een vrouw te trouwen. Mijn recht daarop is gelijk aan de uwe. Ik vind het daarom een groot goed dat wij in Nederland streven naar gelijkheid. Maar helaas is de werkelijkheid bij u om de hoek, in uw kerk of nabij uw woning op een school, veel complexer en meer ingewikkeld. Juist in die werkelijkheid komen uw woorden dubbel zo hard aan. En dat is verdrietig en zuur voor zoveel mensen om u heen die transgender, homo- of biseksueel zijn.

Ik vermoed dat u niet op de hoogte bent van bijvoorbeeld het gegeven dat deze jongeren vaker aan zelfmoord denken, vaker zelfmoordpogingen ondernemen, omdat zij die gevoelens hebben. Het is triest dat u hen geen plek biedt noch hen voorhoudt dat zij anders mogen zijn. Hen kan troosten door te vertellen dat er, inderdaad, mensen zijn die het niet zullen begrijpen of aanvaarden; maar dat dit niet geldt voor uw God. Hij begrijpt en accepteert hen wél. Ik nodig u uit om daarover met ons in gesprek te gaan.

Gelukkig leven wij in een tijd waarin meningen zoals de uwe steeds minder vaak weerklank vinden in onze Nederlandse samenleving. En gelukkig hoeven politie en ME hier er niet aan de pas te komen om tijdens een Gay Pride bescherming te bieden tegen hooligans, zoals in landen in Oost-Europa helaas wel het geval is.

We mogen blij zijn dat er mensen en organisaties zijn die transgenders, homo- en biseksuelen steunen en hen voorhouden: het wordt beter. Of dat nou uw kinderen zijn, inwoners van uw woonplaats of deelnemers aan welk programma dan ook.

Kris van der Veen

Lees hier het artikel van Steef de Bruin, adjunct van het Reformatorisch Dagblad.


Een reactie op “@sdbruijn @refdag RE: Boer Zoekt Man is onderdeel van duivelse strategie

  1. @Kris
    Steef de Bruin mag uiteraard zeggen wat-ie wil. Mij viel niet de robuustheid van zijn mening op -dat kun je verwachten- maar de draai die geen draai was. Hij maakte het er in mijn ogen erger op door te beweren dat-ie van homo’s houdt en alles de schuld van de homolobby is. Da’s net zo vrijblijvend om te beweren van christenen te houden, maar de kerk niks te vinden. Het een gaat niet zonder het ander. De Bruin bakt ze bruin met zijn halfslachtige uitspraken. Van een vent verwacht je meer.
    http://georgeknightlang.wordpress.com/2012/10/09/god-zoekt-vrouw-bij-boer/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s