Niets gedaan

Slechts een paar uur vliegen hier vandaan. Via zuid Turkije steken we met gemak de Turks-Syrische grens  over. Naar Aleppo, Homs. Banias. Het zijn plekken waar je door het hoofd geschoten kan worden. Waar gezichten met scherpe voorwerpen worden opgereten. Onderlijven van kinderen worden verbrand. Het staat vanochtend in uw krant. Vorige week op dit tijdstip leefden ze nog. Ze zijn nu dood. En zij hebben er niets aan gedaan, zoals we er allemaal niets aan gedaan hebben.

Want ja. Syrië heeft de pech dat Europese miljardenhulp net 100 kilometer voor de kust is gestrand en dat wij geen Syrische pond kennen, die we moeten redden. En ja, Syrië is gecompliceerd. Je kan je er beter niet mee bemoeien. Anders wordt het erger. Nog erger?

En wij. Wij doen niks. Helemaal niks. ‘En dat spijt me zo verschrikkelijk.’

A citizen journalism image provided by Aleppo Media Center AMC shows people searching the rubble for bodies and injured victims at a site where houses were hit by a missile attack by Syrian government forces in the neighborhood of Ard Al-Hamra in Aleppo, Syria on Tuesday, Feb. 26, 2013. (http://www.cp24.com)
A citizen journalism image provided by Aleppo Media Center AMC shows people searching the rubble for bodies and injured victims at a site where houses were hit by a missile attack by Syrian government forces in the neighborhood of Ard Al-Hamra in Aleppo, Syria on Tuesday, Feb. 26, 2013. (http://www.cp24.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s