Iemand gelijk

Hier bij ons om de hoek. Of aan de andere kant van de wereld. Ergens woont een jongen of een meisje die wel net als ieder ander vlinders voelt – verliefdheid, misschien zelfs houden van. ‘Maar’ het is voor iemand die net als hem of haar een jongen of een meisje is. Iemand gelijk. En omdat wij mensen hebben bedacht dat zoiets gek is, het zelf soms te ingewikkeld vinden ermee om te gaan; maken we er soms grappen over, of gebruiken zelfs geweld. Dat verwarrende gegeven is universeel. En wat we ook universeel hebben gemaakt zijn gelijke rechten voor iedereen. Op 10 december 1948 al. Het maakt niet uit wat je bent.

Maar helaas maakt het nog een groot verschil waar je wordt geboren, als het gaat om gelijke behandeling. In Amerika, in Frankrijk, in Uganda, in Rusland, in Nederland. En hoewel het 2013 is, maken overheden het niet per sé gemakkelijker voor ons, mensen. Neem Rusland. Minderjarigen moeten er beschermd worden tegen homoseksualiteit. We vliegen over een aantal uren naar het land, om er verhalen te verzamelen. Voor zichtbaarheid en iets van sociale acceptatie in de steden waar we naartoe gaan. En voor de beeldvorming in ons eigen land.

Help je mee onze reis en de documentaire tot een succes te maken? Neem dan een kijkje op 5000 Roebel.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s