Coming Out in Court

Vanochtend vond de rechtszaak tegen LGBT-organisatie Coming Out plaats. Omdat ze geld uit het buitenland krijgen riskeren ze een boete van € 12.500. Voor al hun goede werk. Ze vertelden me vorige week dat in Rusland groepen actief zijn, vaak ultranationalistische, die jongeren aanzetten tot uiteindelijk het plegen van zelfmoord. Ik wist niet wat ik hoorde. Vanochtend lees ik op een website dat één van die groepen wordt aangevoerd door de beruchte Maxim Martsinkevich’s. Naar buiten zeggen ze dat ze pedofielen willen opsporen; in werkelijkheid lokken ze jongens via social media en persoonlijke advertenties. Om ze daarna te pesten. Gevangen slachtoffers worden gepest en vaak gemarteld terwijl ze op video opgenomen. Met urine overgoten. Sommigen worden tegelijkertijd op video opgenomen die vrij worden verspreid op het internet. Er zijn 500 online groepen actief, Maxim wil in elke Russische stad een groep organiseren.

Deze zelfbenoemde ‘misdaadbestrijders’ voeren hun acties gewoon overdag uit. Vaak buiten en duidelijk zichtbaar voor publiek, dat onverschillig voorbij gaat   of soms zelfs mee gaat doen. Het zal je niet verbazen dat veel slachtoffers diep getraumatiseerd raken; soms zelfs zelfmoord plegen. De Russische politie heeft ondanks veel klachten van ouders, slachtoffers en LGBT-organisaties en activisten, geen actie ondernomen.

Maar tegen wie wordt wel actie ondernomen? Coming Out. De organisatie die al deze jongeren, ouders en betrokkenen zoals scholen in staat wil stellen met deze situaties om te gaan. En ze te laten stoppen.

The Anti-Gay Crackdown.. Part So Many.

coming out saint petersburg

UPDATE De zaak tegen Coming Out wordt voorlopig uitgesteld. De rechtbank van St. Petersburg legt de zaak voor aan de rechter van de politierechtbank.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s