Indifference | Onverschilligheid

In Murmansk, sister city of Groningen, I met Alla. A woman you can’t ignore. She is strong! In the House of Equality she assists young LGBT-people and helps them to be able to deal with society. ‘Indifference, in my opinion, is of the most horrible things in our lives,’ she told me for the documentary 5000 Roebel. ‘It is one of the most terrible things in the world. Because indifference ensures that there is no space for the other person, how different that person might be.’ Alla is my hero. She makes a difference in the lives of many Russians.

I miss how she grabs my hands and whispers: everything will be fine!

Help me to realize the documentary!

Screenshot van het interview met Alla, voor 5000 Roebel.
Screenshot van het interview met Alla, voor 5000 Roebel.

In Moermansk, zusterstad van Groningen, leerde ik Alla kennen. Een vrouw waar je niet omheen kan. Sterk, die vrouw. Ze begeleid in het House of Equality jongeren en helpt hen er weerbaar te worden, de samenleving aan te kunnen. ‘Onverschilligheid vind ik één van de meest nare dingen in ons leven,’ vertelde ze me voor de documentaire 5000 Roebel. ‘Het is één van de meest vreselijke zaken in de wereld. Want onverschilligheid zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor de ander, hoe anders die persoon ook kan zijn.’ Alla is mijn heldin. Ze maakt een verschil in de levens van veel Russen.

Ik mis hoe ze met haar handen de mijne vastpakt en me influistert: het komt goed!

Help 5000 Roebel er komen!

The opposite of love is not hate, it’s indifference. The opposite of art is not ugliness, it’s indifference. The opposite of faith is not heresy, it’s indifference. And the opposite of life is not death, it’s indifference. ― Elie Wiesel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s