Leden van de Staten Generaal

Leden van de Staten Generaal,

In tijden van bezuinigingen en verschillende crises, bied ik u allen een meevaller aan. Wat zeg ik? Meevallers! Waar u probeert de rijke vreemdeling aan u te binden door hem of haar een verblijfsvergunning te geven, bent u vergeten om u heen te kijken. Zie daar. Bijna dertigduizend mensen, 28 duizend 304 gezichten om precies te zijn. Allochtonen. Makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker.

U kunt hen de kans geven een huis te kopen, sneller een baan te vinden of in het buitenland te promoveren. U kunt hen belasting af laten dragen en zo geld in uw laatje te brengen. Oh ja, en mee laten doen. Par-ti-ci-peren.

Help ons! Klik op de foto en onderteken de petitie. Dank!U hoeft er slechts één minuscuul regeltje voor te schrappen, wat prima samengaat met uw wens van een kleinere overheid en minder bureaucratie. En dat is: schrap de bewijslast waar generaal pardonners aan moeten voldoen om te kunnen naturaliseren. Dat zinnetje is van essentieel belang voor duizenden ambitieuze mensen die al jaren onze buren zijn. Mensen die in 2007 van u te horen kregen: ‘U mag hier altijd blijven wonen’. Totdat u er twee jaar later, op 1 mei 2009, een komma achter plaatste en hen vertelde: ‘, maar u wordt nooit één van ons. U blijft voor ons een vreemdeling.’ Ik zal u de persoonlijke drama’s die dat tot gevolg heeft onthouden, en u op uw daadkracht aanspreken.

Want, u laat dit toch niet over uw kant gaan? U laat u deze meevallers toch niet ontglippen? Het vergt van uw kant slechts één enkele motie. Een klein verzoek aan uw kabinet dat van meer dan grote waarde voor duizenden van onze medelanders is. Uw verzoek aan de regering om deze groep mensen vrij te stellen van de verplichting een geboorteakte of paspoort te overleggen. Ik heb al wat voorwerk gedaan, zoals u kunt zien: Motie Nederlanderschap, november ’13.

Wellicht heeft u het wederom te druk om op dit verzoek in te gaan. In dat geval wil ik u graag een aantal van deze mensen laten leren kennen. Misschien kunt u hen uitleggen waarom zij, deze groep mensen, minder recht hebben op het Nederlanderschap. Minder recht daarop dan u en ik. Waarom u juist hen niet mee wil laten doen.

Doet u mee? Laat u van u horen? Bij voorbaat dank,

Kris van der Veen.

N.B. Uiteraard is het zo dat u met uw kleine verzoek aan de regering werkt aan de verbetering van mensenrechten in ons land. Mensen die statenloos zijn, een nationaliteit geeft. Mensen die niet mogen stemmen, de mogelijkheid geeft op u te stemmen in verkiezingstijd. Hen de kans geeft op een zondagochtend wakker te worden, de gordijnen opzij te doen en naar buiten te kijken. Naar een wereld waar zij één van ons zijn. Waar zij ‘ons’ zijn.


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s